Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farofa
- 30 g azeite
- 30 g óleo de dendê
- 130 g cebola cortada em pedaços
- 500 g farinha de mandioca
- 1 pitada de sal
Feijoada
- 300 g feijão preto seco
- 5 g salsa
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 100 g bacon cortado em cubos
- 100 g chouriço cortado em rodelas
- 200 g orelha de porco cortada em pedaços
- 300 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 500 g água
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- Salsa q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3770 kJ / 902 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de enchidos e feijão
35 Min
Tripas à moda da Régua
2h 30 min
Palitos de queijo e sementes de abóbora
Brak ocen
Salpicão de frango
40min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20 min
Frango com quiabo
40min
Farofa
30min
Caldo de feijão preto
13h 5min
Molho vinagrete
15min
Frango desfiado com molho de tomate (tinga de pollo)
30min
Macarrão cozido
20 min
Feijoada à transmontana
45min