Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 350 g açúcar
- 270 g farinha de trigo
- 40 g manteiga sem sal
- 1 c. chá de canela em pó
- 3 ovos médios
- 100 g leite
- 1 pitada de sal marinho
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 6 bananas tipo nanica, médias, cortada em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1304 kJ / 312 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 58 mg
Alternatywne przepisy
Bolo formigueiro
55 min
Bolo de coco gelado
1h
Bolo nega maluca
1h 5min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 godz. 10 min
Pudim de leite condensado
4h
Mousse de maracujá
30 min
Molho branco
20 min
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Bolo de milho cremoso
45 min
Bolo cremoso de coco
2h 45min
Escondidinho de carne
1h 15min
Bolo de chocolate
40 min