Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Descascar
- 1200 g água
- 2 c. chá de azeite
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços (4 cm aprox.) (ver dica)
Puré de batata
- 150 g leite
- 150 g caldo de legumes líquido
- 60 g manteiga em pedaços
- 1 c. chá de alho em pó (opcional)
- 1 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- 1 fio de azeite
- 1 - 2 pés de salsa, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1459.1 kJ / 348.7 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 636.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz carolino com refogado de alho
40 min
Batatas fritas onduladas com molho de alho - TM5
Brak ocen
Pão de forma Keto com pesto de abacate, carne e pimentos
Brak ocen
Torta de chocolate
Brak ocen
Iogurte Natural
10h 5 min
Noodles ao estilo de Singapura - TM5
40 min
Tisana de salva e louro
15 min
Pasta de alho
20 min
Cebola caramelizada
40 min
Coleslaw
10 min
Caldo de carne líquido
3h 50min
Caldo de aproveitamento de legumes
55min