Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 200 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 200 g leite de coco
- 5 ovos médios, em temperatura ambiente
- 200 g açúcar
- 100 g coco seco ralado
- 1 pitada sal
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 80 g chocolate granulado
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1777 kJ / 425 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Pavê de morango
2h 45min
Bolo de Natal
1h 15min
Cajuzinho
1 Std. 30 Min
Bolo de banana
1h
Bolo de coco gelado
1h
Bolo nega maluca
1h 5min
Pudim de leite condensado
4h
Beijinho de coco
2h 15min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Fatias húngaras
1 godz. 50 min
Trança recheada com coco
1 Std. 45 Min
Lasanha bolonhesa
2h 30min