Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di rabarbaro a fette sottili
- 320 g di riso Carnaroli
- 80 g di vino bianco
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di burro
- 20 g di radice fresca di zenzero, grattugiata
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto funghi e mirtilli
35 dk
Risotto al prosecco e lavanda
30 Min
Gelato veloce quark e frutta
5 menit
Insalata fredda con soba noodles e salmone
Brak ocen
Insalata di lenticchie verdi, arance e zenzero
40 dk
Couscous con pollo, agnello e salsiccia piccante
1 Std. 10 Min
Risotto mango e Parmigiano reggiano
40 dk
Risotto con fave, primosale, birra e fiori
1sa
Risotto alle more
40 dk
Risotto melone e speck
40 dk
Risotto autunnale
50 dk
Risotto ai profumi d'estate
30 Min