
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 œufs
- 100 g de haricots verts, frais coupés en morceaux (3-4 cm)
- 1 échalote coupée en deux
- 20 g de vinaigre de vin blanc
- 1 - 2 c. à café de moutarde de Dijon
- 40 g d'huile d'olive
- ¼ c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre, moulu
- 2 laitues romaines (les cœurs uniquement), feuilles équeutées
- 2 tomates coupées en quartiers
- ½ poivron vert coupé en fines lanières
- 40 g d'olives noires dénoyautées
- 1 conserve de thon au naturel (poids égoutté: 140 g), égoutté
- 8 filets d'anchois, conservés dans de l'huile égouttés (opcjonalnie)
- 4 brins de de basilic frais effeuillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 486 kcal / 2036 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 7 g
- Błonnik
- 4.1 g