Salade niçoise

Salade niçoise

4.8 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • œufs
    2
  • de haricots verts, frais coupés en morceaux (3-4 cm)
    100 g
  • échalote coupée en deux
    1
  • de vinaigre de vin blanc
    20 g
  • de moutarde de Dijon
    1 - 2 c. à café
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre, moulu
    ¼ c. à café
  • laitues romaines (les cœurs uniquement), feuilles équeutées
    2
  • tomates coupées en quartiers
    2
  • poivron vert coupé en fines lanières
    ½
  • d'olives noires dénoyautées
    40 g
  • de thon au naturel (poids égoutté: 140 g), égoutté
    1 conserve
  • filets d'anchois, conservés dans de l'huile (opcjonalnie) égouttés
    8
  • de basilic frais effeuillés
    4 brins de

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 486 kcal / 2036 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...