Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brühstück (siehe Tipp)
- 50 g Kürbiskerne
- 40 g Walnüsse
- 40 g Haselnüsse
- 50 g Haferflocken
- 180 g Wasser, heiß
Hauptteig und Fertigstellung
- 80 g Karotten, in Stücken
- 260 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g)
- 10 g Sauerteig-Extrakt
- 300 g Weizenmehl, glatt, Type 700, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl, Type 960
- 20 g Sesam
- 2 TL Salz
- 1 - 2 TL Brotgewürz
- 4 TL Flohsamenschalen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 5275 kJ / 1262 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 173 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 21 g
Alternatywne przepisy
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Vollkornspitze
24h
Karotten-Walnuss-Brot
2h
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Der Goldhamster - das Vollkornbrot mit Samen und Kurkuma
16 Std.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Karotten-Walnuss-Brot
2h
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Gewürz-Zwillinge
16 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min