Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
- 500 g de leche
- 2 yemas de huevo
- 2 huevos
- 1 pellizco de canela molida
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- 50 g de harina de repostería
-
4
tiras de piel de limón (solo la parte coloreada)
lub 4 tiras de piel de naranja (solo la parte coloreada)
Montaje
- 2 láminas de masa de hojaldre rectangulares o redondas
- 3 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 7 - 8 cucharadas de azúcar
- 2 yemas de huevo
- 4 - 5 cucharadas de almendra laminada
- 3 - 4 cucharadas de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 870 kJ / 207.9 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 97.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trinxat de col
1 godz. 15 min
Coca de cerezas
2h 20min
Carquinyolis
2h 40min
Coca de vidre con almendra
2h 15min
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Coca de Sant Joan
1 godz.
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Coca de recapte (Cataluña)
1 godz. 15 min
Coca dulce de anís y almendras
50min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Panellets
10h 30min