Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Suppengemüse, in Stücken oder Abschnitte (z. B. Möhrenschalen, Sellerie)
- 1 Zwiebel, mit Schale, halbiert
- 100 g Pilze
- 1 Tomate (ca. 50 g), in Stücken
- 2 Knoblauchzehen, mit Schale
- 2 Lorbeerblätter
- 4 Pimentkörner
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 2 Zweige Thymian
- 2 Zweige Rosmarin
- 1500 g Wasser
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2675 kJ / 640 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panko - Japanisches Paniermehl
24h
Vollkornmehl
5min
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3 Std. 50 Min
Fermentierte rote Zwiebeln
96 godz.
Kaffee mahlen
5min
Rote-Bete-Brühe
4 Std. 15 Min
Petersilienöl
2h 15 min.
Geflügelfond
1h
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4h
Bratenpaste
3 Std.
Pellkartoffeln (im Varoma)
40min
Pochierte Eier
30min