![Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F832B180-168C-4DEC-89AE-4D35E3BB0D93/Derivates/84A921AB-AF1C-4DD9-8AB1-7A9A1FDE7EB0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
Rinderbeinscheiben (ca. 700 g), siehe Tipp
lub 300 - 400 g Rindfleisch, ohne Knochen (z. B. Abschnitte), siehe Tipp - 30 g Öl
- 120 g Zwiebeln, mit Schale, halbiert
- 100 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
- 50 g Knollensellerie, in Stücken (2 cm)
- 2 Knoblauchzehen, mit Schale
- 1 - 1 ½ TL Salz
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 5 Pimentkörner
- 1 - 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1200 - 1400 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Hühner-Kraft-Suppe
2 godz. 10 min
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2 Std.
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4sa
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
30 dk
Mini-Rouladen
3 Std. 30 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1h 30min
Nackensteaks mit Estragon-Senfbutter
2 Std.
Kalbskoteletts Sous-vide
1 Std. 10 Min
Slow Cooking Gemüsefond aus Gemüseabschnitten
4hod. 15min
Bratenpaste
3h
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1h 30min