Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 40 g Olivenöl, nativ
- 3 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 400 g grüne Erbsen, gefroren, aufgetaut
- 150 g Wasser
-
½
TL Gemüsebouillon Paste
lub ½ Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- Wasser zum Kochen der Pasta
- Salz zum Kochen der Pasta
- 400 g Pasta getrocknet, Sorte Farfalle
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 20 g Butter
- 200 g Rohschinken, in Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3305 kJ / 789 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchetti
35min
Spaghetti Carbonara
35min
Hackbällchen mit Brokkoli und Currysauce
50min
Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran
35min
Spaghetti alla Carbonara
30min
Klassische Lasagne
2 Std.
Hörnliauflauf
50min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 Min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45 Min
Pasta-Lauch-Topf
30min
Älpler-Gratin
50min