![Pouletbrustfilet in Pfirsichsauce Pouletbrustfilet in Pfirsichsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EB91F4D-B353-42B4-A8EA-11454B22B4FA/Derivates/EF882A22-139D-46CA-9165-1E57F60721C3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, in Hälften (ca. 2 Zwiebeln)
- 20 g pflanzliches Öl
- 500 g Pouletbrustfilets, in mundgerechten Stücken
- 440 g Wasser
-
1
EL Gemüsebouillon
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l) - 3 - 4 TL Curry, gemahlen, mild
- 800 g Pfirisch, aus der Dose (Gewicht vor dem Abtropfen)
- 15 g Speisestärke
- 100 g Rahm
- 1 TL feinkörniges Salz
- ¼ schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ Paprika rosenscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hörnlisalat
35 min
Fleischvögel mit Gemüse
1h
Risotto Bolognese
45min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1h
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Pouletbrust alla pizzaiola
55 min
Rindsstroganoff
45min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40min
Chili con Cervelat
1h
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min