Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 130 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Hefe (¾ Würfel)
- 50 g Zucker
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 TL Orangenschale, fein gerieben
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1283 kJ / 306 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème Pâtissière
15min
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3h
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1h 20min
Torta della nonna
4 godz.
Chneublätz (Fasnachtsküchlein)
1 Std. 10 Min
Fougasse
14 Std. 30 Min
Pandoro
4h 20min
Carimañolas - Gebackene Maniok mit Faschiertem und Käse
2 godz.
Gemüseteller mit scharfer Sauce (麻辣香锅)
50 Min
Napolitain Törtchen
1 Std. 40 Min
Éclairs
4 godz.
Panettone mit Schokostückchen
4h 30min