Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de avellanas crudas con piel
- 500 g de leche
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de azúcar
- 5 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1643 kJ / 392 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turrón a la piedra
2 Std. 30 Min
Helado de stracciatella
8h 15min
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1 Std.
Helado de chocolate
12h
Helado de vainilla
12h
Helados de pistacho y almendra
8 Std. 30 Min
Rocas de chocolate heladas
1 Std. 20 Min
Helado de menta y chocolate
8h 15min
Helado rápido de avellanas
5 Min
Cannoli al cacao con crema de café
1 Std.
Sorbete de café exprés
5 Min
Polvorones de cacao y almendra
10sa 30 dk