Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de pulpa de calabaza en trozos
- 750 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 20 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de azúcar
Para freír
- 300 g de aceite para freír
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 276 kJ / 66 kcal
- Białko
- 0.64 g
- Węglowodany
- 6.64 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Almoixàvenas
1h 30 min
Mandonguilles de abadejo
1h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 godz. 30 min
Tortas dulces y saladas
1h
Masa para cocas
1h
Monas de Pascua
2 godz. 40 min
Torta de tomate (Comunidad Valenciana)
1h 40 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2 godz.
Gazpacho de mero
1 Std. 10 Min
Coca de mollitas
40 Min
Coca de llanda
40 Min
Ensaimadas individuales
9h