Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de falda de ternera en filetes (churrascos)
- 1 trozo de unto (10-20 g)
- 1000 g de agua
- 1500 g de patatas gallegas
- 30 - 40 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal gorda
- ½ cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 338.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con pimientos a la cerveza
30min
Salmón al horno con patatas panadera XXL
1h
Pollo a la huertana
45min
Pollo con tomate y pimiento morrón
30min
Cerdo asado crujiente con verduras y salsa de sidra (MEATER)
2h 20min
Tortilla de patata con chorizo y verduras
40min
Carne gobernada (Cocción lenta)
3 godz. 45 min
Chuletas de Sajonia con patatas y chucrut
45min
Filetes de trucha con polenta de maíz dulce
1 godz. 5 min
Lomo de cerdo a la riojana (La Rioja)
40min
Solomillo de cerdo con chucrut y puré de patata
1h 10min
Carne guisada con fantasmas de patata
1h 30min