![Mollejas de ternera con cebolletas Mollejas de ternera con cebolletas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/da6e4966-d994-45f1-a6f2-72e035958be3/Derivates/736e3b5d-83cf-4823-a382-4ee14a06c5d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mollejas de ternera
- 1750 g de agua
- 250 g de vinagre de vino blanco
- cubitos de hielo
- 300 g de cebolletas en trozos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 2 pellizcos de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de vino blanco
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 1 - 2 cucharadas de cebolleta (parte verde, picada)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de dulce de leche
1 Std. 5 Min
Salsa criolla
5min
Riñones de ternera a la mostaza antigua
2ч.
Rabo de ternera a la Maestranza
6h
Entraña a la plancha con patatas y salsa criolla
30 min
Pan rallado para panes
45 min
Riñones al jerez
1 godz.
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50 мин.
Matambre con salsa de pimiento y ají al maracuyá
30h
Escabeche de berenjenas con mejillones
25 Std. 50 Min
Hígado encebollado al vino de Jerez
30 min
Humita
50 мин.