Wersje kompatybilne
Austernpilz-Bolognese mit Zucchetti-Nudeln (Italien)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g Pecorino, in Stücken
lub 100 g Parmesan, in Stücken - 1 Gemüsezwiebel, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 60 g Olivenöl
- 500 g Austernpilze, frisch
- 200 g Karotten, in Scheiben (1 cm)
- 2 Staudensellerie, in Stücken
- 1 Dose gehackte Tomaten (400 g)
- 1 Zweig Rosmarin, frisch
- 4 Zweige Thymian, frisch
- 2 Lorbeerblatt, frisch
- 30 g Tomatenpurée
- 2 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Zucker
- 2 TL Paprika edelsüss
- 800 g Zucchetti, in dünnen Streifen (ähnlich wie Bandnudeln), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Minz-Suppe
30 min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1sa 10 dk
Blumenkohl-Bohnen-Salat
10min
Spargel-Dill-Suppe
25 min
Zitronen-Knoblauch-Fisch
2sa 20 dk
Linsen-Moussaka
2h 30min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5min
Kürbissuppe
35 min
Spinat-Linsensuppe
50 min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1sa 10 dk
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.
Tomatensuppe mit Quark
25 min