Urządzenia i Akcesoria
Vollkornbrot Glutenfrei
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
18 Scheiben
Składniki
-
Hirse100 g
-
Amaranth100 g
-
Reis50 g
-
Buchweizen150 g
-
Wasser600 g
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
-
Kastanienmehl100 g
-
Leinsamen50 g
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
2 TL GuarkernmehlJohannisbrotkernmehl2 TL
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Zucker1 TL
-
Salz1 TL
-
Backpulver2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
UrDinkel Brot
11 godz.
Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce
45 min
Kürbissuppe mit Ingwer, Kokosmilch und gerösteten Kichererbsen (12 Portionen)
40 min
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1 godz. 20 min
Minestrone mit Seidentofu
35 min
Gluten- und getreidefreie Brötchen
1 godz. 20 min
Hirsenmehlbrot
1 godz. 45 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Vollkornbrot
4 godz.
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Gemüsecurry
1 godz.
Gemüsesuppe
25 min