Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hirse
- 100 g Amaranth
- 50 g Reis
- 150 g Buchweizen
- 600 g Wasser
- Butter zum Einfetten
- Paniermehl, glutenfrei, zum Ausstreuen (siehe Tipp)
- 100 g Kastanienmehl
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
-
2
TL Johannisbrotkernmehl
lub 2 TL Guarkernmehl - 1 Pck. Trockenhefe
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 2 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Burgerbrötchen
2h 50min
Glutenfreies Vollkornmehl
5 dk
Avocado-Glace
4h 15min
Toastbrot
16u.
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Erbsen-Ingwer-Suppe, Zitronenlachs mit Brokkoli
1小时
Pizza Capricciosa
1小时 35 分钟
Vollkornbrot
4u.
Hirsenmehlbrot
1 Std. 45 Min
Gluten- und getreidefreie Brötchen
1h 20min
Walliser Roggenbrot
10 Std.
Dinkel-Haselnussbrot
2h 50min