Pizzasuppe

Pizzasuppe

4.4 355 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • rote Zwiebeln geviertelt
    160 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Öl
    40 g
  • rote Paprikaschoten in groben Stücken
    200 g
  • Faschiertes (vom Rind)
    300 g
  • Mais (Abtropfgewicht ca. 250 g)
    1 Dose
  • frische Champignons geputzt und geviertelt
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
  • passierte Tomaten
    130 g
    Tomatensauce
  • Schlagobers
    100 g
  • Schmelzkäse (z. B. Rupp Feinster Streich mit Bergkäse)
    175 g
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 386 kcal / 1619 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...