Paprika-Gulasch mit Wurst

Paprika-Gulasch mit Wurst

4.6 160 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 - 100 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Öl
    10 g
  • Paprika, gemischt in Stücken
    250 - 300 g
  • Wurst (z.B. Geflügelwurst selbst gemacht)
    250 g
    250 g Extrawurst, im Ganzen
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Majoran, getrocknet
    1 - 2 TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Schlagobers
    100 g
  • Essig zum Abschmecken
    1 - 2 EL
  • Salz zum Abschmecken
  • Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 400 kcal / 1679 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 909 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...