Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 TL geräuchertes Paprikapulver
- 1 TL Knoblauch, gemahlen
- 2 TL Pfeffer
- 2 TL Salz
- 40 g brauner Zucker
- 2 EL Sonnenblumenöl
- 800 g Rindernacken, am Stück, ohne Sehnen
- 50 g Tomatenmark
- 70 g Apfelessig
- 300 g Apfelsaft
- 500 g Wasser
- 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 10 g Öl
- 150 g rote Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 108.7 mg
Alternatywne przepisy
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 Std. 20 Min
Pulled Pork Burger
6 Std. 20 Min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 Std. 25 Min
Boeuf Bourguignon
3h 30min
Pulled-Turkey-Brötchen "Greek Style"
3h 35min
Geschmorter Schweinebauch in Softbuns
1 Std. 20 Min
Pulled-Chicken-Tortillas
3 Std.
Bratenpaste
3 Std.
Slow Cooking Gua Bao
7h
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1 Std. 30 Min
Slow Cooking Beef Madras
3 Std.
Smoked Gulasch mit Bacon
4 Std.