Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilisauce
- 1 rote Chilischoten, frisch, halbiert, entkernt
- 1 rote Paprika, (200 g), in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 40 g Balsamico, hell
- 60 g Zucker
- 110 g Wasser
- 10 g Speisestärke
Wan Tans
- 1 Möhre (60 g), in Stücken
- 2 Frühlingszwiebeln (ca. 60 g), in Stücken
- 250 g Rinderhackfleisch
- 2 Eier, 1 Ei getrennt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 35 g Sojasauce
- 30 Blatt Wan-Tan-Teig (ca. 150 g), in Quadraten (10 cm)
- neutrales Öl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 53 kJ / 221 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitabrote
1h 25min
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30 min
Japanische Kroketten
1 Std. 20 Min
Pitabrote
2h
Teig für Wan Tans
1 Std. 15 Min
Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise
30 min
Garnelenchips
35min
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1h 10min
Mini-Asia-Rollen
1h 10min
Schweinerippchen auf mexikanische Art mit würziger Tomatensalsa
50min
Cochinita pibil - geschmortes Schweinefleisch
3h 50min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10min