![Wan Tans mit Chilisauce Wan Tans mit Chilisauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A993065A-01A9-4369-9182-28D0410B35E9/Derivates/9419c36a-6e88-4bdf-8a7d-592eef4ed6f9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilisauce
- 1 rote Chilischoten, frisch, halbiert, entkernt
- 1 rote Paprika, (200 g), in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 40 g Balsamico, hell
- 60 g Zucker
- 110 g Wasser
- 10 g Speisestärke
Wan Tans
- 1 Möhre (60 g), in Stücken
- 2 Frühlingszwiebeln (ca. 60 g), in Stücken
- 250 g Rinderhackfleisch
- 2 Eier, 1 Ei getrennt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 35 g Sojasauce
- 30 Blatt Wan-Tan-Teig (ca. 150 g), in Quadraten (10 cm)
- neutrales Öl zum Frittieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 53 kJ / 221 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai-Hähnchen in Wan-Tan-Schalen
45 Min
Frühlingsrollen
2h 10min
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30min
Teig für Wan Tans
1ωρ. 15 λεπτ.
Mini-Asia-Rollen
1ωρ. 10 λεπτ.
Asiatische Mini-Wraps
30min
Teriyaki-Sauce (selbst gemacht)
15 dk
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2h 10min
Asia Shells
25 Min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3h 10min
Kibbelinge mit Knoblauchsauce
35 Min
Würzig gebratene Udon-Nudeln mit Ente und Sesam
25 Min