Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rhabarberkompott:
- 250 g Wasser
- 1 EL Speisestärke (15 g)
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht (15 g)
- 90 g Zucker
- 800 g Rhabarber, geschält, in Stücken (1 cm)
Grießschnitten:
- 680 g Milch
- 160 g Weichweizengrieß
- 30 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 70 g Butter zum Braten
- 40 g Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1277 kJ / 305 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min
Rote Grütze
30 min
Apfelmus
20 min
Arme Ritter mit Apfel-Birnen-Kompott
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 menit
Rhabarberschmarrn
30 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Zwetschgenkompott mit Mohn-Milchreis
1 Std. 15 Min
Pflaumenkompott
20 min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15min