Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 200 g Schinken, gekocht, gewürfelt
- 500 g Kartoffeln, in Würfeln
- 700 g Spargel, in kleinen Stücken
- 650 g Wasser
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 120 g Milch
- 1 Eigelb
- 2 Prisen Muskat
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
Petersilie, gehackt
(opcjonalnie)
lub Majoran, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Bohneneintopf
40min
Graupensuppe
1h
Letscho mit Kartoffeln und Kabanossi
55min
Sauerkrautsuppe
1h
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1h 40min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45min
Wirsingsuppe
35 Min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min