Rheinischer Döppekuchen
TM6 TM5

Rheinischer Döppekuchen

4.7 (53 oceny)

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • 50 g Weizenkörner
  • 60 g Haferflocken
  • 200 g Zwiebeln, halbiert
  • 250 g Schinkenspeckwürfel
  • 50 g Schweineschmalz
  • 1500 g Kartoffeln, in Stücken
  • 3 Ei
  • 3 TL Salz
  • 1 ½ TL Pfeffer
  • 2 Prise Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1852 kJ / 442 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy