Urządzenia i Akcesoria
Rheinischer Döppekuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Weizenkörner50 g
-
Haferflocken60 g
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Schinkenspeckwürfel250 g
-
Schweineschmalz50 g
-
Kartoffeln in Stücken1500 g
-
Ei3
-
Salz3 TL
-
Pfeffer1 ½ TL
-
Muskat2 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
1852 kJ /
442 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwiebelkuchen
2 Std. 15 Min
Reibekuchen
45 Min
Zwiebelkuchen vom Blech (Rheinland-Pfalz)
1 Std. 45 Min
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 Std. 10 Min
Salzschneidebohnen
45 Min
Himmel und Erde (Himmel un Äd)
1 Std. 10 Min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35 Min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 Min
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 Min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 Std.
Döppekooche
1 Std. 30 Min