![Rheinischer Döppekuchen Rheinischer Döppekuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99698264-8D1F-45B9-8016-3982D3678FAA/Derivates/A4EABF3F-1087-4C2E-BBDD-113B3A3575CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 50 g Weizenkörner
- 60 g Haferflocken
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Schinkenspeckwürfel
- 50 g Schweineschmalz
- 1500 g Kartoffeln, in Stücken
- 3 Ei
- 3 TL Salz
- 1 ½ TL Pfeffer
- 2 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1852 kJ / 442 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Reibekuchen
45 Min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25min
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1 godz.
Pellkartoffeln mit Dip oder Pesto
50 min
Döppekooche
1 godz. 30 min
Ofenpfannkuchen mit Speck
40min
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1h 15 min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35 min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 godz.
Frikadellen
25min