Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 50 g Weizenkörner
- 60 g Haferflocken
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 250 g Schinkenspeckwürfel
- 50 g Schweineschmalz
- 1500 g Kartoffeln, in Stücken
- 3 Ei
- 3 TL Salz
- 1 ½ TL Pfeffer
- 2 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1852 kJ / 442 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8u. 45min
Erbsensuppe mit Würstchen
1 godz. 45 min
Stielmus-Untereinander
50min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1h
Reibekuchen
45 min
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1h
Möhren untereinander mit Frikadellen
1h 5min
Stielmuseintopf mit Feta
1h
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35min
Spargel mit Kartoffeln
50min
Kartoffel-Quiche mit Wirsing
2h 20min
Döppekooche
1h 30min