Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
-
200
g Schinkenspeck, gewürfelt
lub 2 geräucherte Mettwürstchen, grob, in Scheiben (1 cm) - 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 1500 g Kartoffeln, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 1 Brötchen, in Wasser eingeweicht, ausgedrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1510 kJ / 361 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1h 10min
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2h
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1h
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1h
Möhren untereinander mit Frikadellen
1h 5min
Zwiebelkuchen
2 godz. 15 min
Zwiebelkuchen
2h 30min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35min
Salzschneidebohnen
45 min
Frikadellen
25min
Rheinischer Döppekuchen
1 Std. 50 Min