Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Suppe:
- 100 g Appenzeller, in Stücken
- 1 Schalotte, halbiert
- 20 g Butter
- 600 g Kartoffeln, in Stücken
- 900 g Wasser
- 100 g Weißwein
- 1 TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- 100 g Sahne
- 1 Prise Muskat
Einlage:
- 100 g Bacon, in Streifen
- 1 Apfel, in Spalten
- 2 Zweige Majoran, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1647 kJ / 393 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Käsesuppe
15min
Rucola Suppe
25 Min
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40 Min
Erbsencremesuppe
30 Min
Käsesuppe
35 Min
Almkäsesuppe mit Kräutern und geröstetem Brot
40 Min
Senfsüppchen
30 Min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 Min
Leichte Käsesuppe
25 Min
Almkäsesuppe
25 Min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30 Min