Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Auberginen
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten und Anbraten
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 800 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 1 ½ TL Pfeffer
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 500 g Rinderhackfleisch
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 70 g Tomatenmark
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 ½ TL Thymian
- 1 ½ TL Rosmarin
- 1 ½ TL Salbei
Guss:
- 200 g Sahne
- 2 Eier
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Msp. Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2503 kJ / 597 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Hackfleisch-Käse-Quiche
1 Std. 40 Min
Auberginen-Zucchini-Auflauf mit Hackfleisch
1 Std. 15 Min
Moussaka
1h 55min
Paprika-Ricotta-Quiche
2j
Hähnchen-Bulgur-Auflauf
1j
Grünes Linsencurry mit Hähnchen
8 Std. 35 Min
Hackfleisch-Bratwurst-Pastete
1 Std. 15 Min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 Min
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45 Min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50 menit
Auberginen-Hähnchen-Auflauf
1 Std. 15 Min