Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 25 g Olivenöl
- 25 g Schinkenspeckwürfel, mager
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 50 g Weißweinessig
- 60 g Sahne
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 200 g Feldsalat
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelragout
50min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30min
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 min
Feuerbällchen mit Kräuterquark
1 godz. 45 min
Knoblauch-Chili-Vinaigrette
5 menit
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 min
Kartoffel-Dressing
30min
Spargel mit Kartoffeln
50min
Feldsalat mit Möhrendressing
10 min
Saure-Sahne-Vinaigrette
10 min
Balsamico-Senf-Dressing
5 menit
Salatsauce für Blattsalate
10 min