Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken
- 25 g Olivenöl
- 25 g Schinkenspeckwürfel, mager
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 50 g Weißweinessig
- 60 g Sahne
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 200 g Feldsalat
- 50 g Rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Senf-Balsamico-Dressing
10 min
Feldsalat auf Kartoffelbett mit Specktopping
35 Min
Reissalat mit Spargel
1h
Feta-Ei-Sauce zu Spargel
10 min
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30min
Frühlings-Kartoffelsalat
2h 55min
Bunter Tortellinisalat
40min
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1h 40min
Kartoffel-Dressing
30min
Aprikosendressing
5 min
Salatsauce für Blattsalate
10 min