Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 130 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 3 cucchiaini di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 5 uova
Ripieno
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di panna acida
- 20 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 5 albicocche sciroppate a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1886 kJ / 451 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
Alternatywne przepisy
Salsa olandese alla paprika e peperoni
15 Min
Crostini di pane integrale con crema al caprino, capperi e pinoli
3 Std.
Cannoncini alla crema di vino rosso
40 Min
Torta multistrato al pan di zenzero
28h 50min
Fruit punch
10 Min
Vodka daiquiri alle more e mirtilli
15 Min
Stuzzichini di Pasqua
1 Std. 30 Min
Tiramisù da bere
10 Min
Strüdel ai frutti di bosco
2 Std.
Segreto federiciano
2 Std. 30 Min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Bicchieri di semifreddo al caffè (senza lattosio)
3h 30min