Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 130 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 3 cucchiaini di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
- 5 uova
Ripieno
- 200 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di panna acida
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 20 g di zucchero
- 5 albicocche sciroppate a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1886 kJ / 451 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 28.1 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
Alternatywne przepisy
Baci di meringa ai mirtilli
3h 30min
Risotto al prosecco e lavanda
30min
Tortini alle albicocche sciroppate
40min
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5h
Limoni di frolla ripieni
1h 30 min
Stella di pane
3h 30min
Torta pazientina
3h 55min
Pettirosso di Natale
10min
Cake pops natalizie
4h
Torta Red velvet
3h
Fondente di marshmallows
25h 25min
Croccante a nido d'ape
1h 30 min