Nidi pasquali all'albicocca

Nidi pasquali all'albicocca

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 250 g di acqua
  • 130 g di burro a pezzi
  • 2 pizzichi di sale
  • 3 cucchiaini di zucchero
  • 200 g di farina tipo 00
  • 5 uova
Ripieno
  • 200 g di panna (30-40% di grassi)
  • 200 g di panna acida
  • 20 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 5 albicocche sciroppate a metà

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 7.7 g
Kalorie 1886 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 34.2 g
Węglowodany 28.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...