![Erbsencremesuppe Erbsencremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8297B2D6-F3A9-47C9-9263-1DF9CBB7CBFB/Derivates/bca8e587-988d-4791-9abc-274efc3227bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL Olivenöl
- 4 Frühlingszwiebeln (120 g), in feinen Ringen
- 600 g Erbsen, TK
- 800 g Gemüsefond
- 200 g Sahne
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- ¼ TL Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Weißwein-Suppe
30min
Petersilien-Rahm-Suppe
35min
Erbsencremesuppe
40min
Kichererbsensuppe
9 godz. 30 min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45 min
Blumenkohlsuppe
40min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 Min
Gemüsesuppe bianco
35min
Tomatensuppe
45 min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50 Min