Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL Olivenöl
- 4 Frühlingszwiebeln (120 g), in feinen Ringen
- 600 g Erbsen, TK
- 800 g Gemüsefond
- 200 g Sahne
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- ½ TL Salz
- ¼ TL Chiliflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1068 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsuppe
40min
Erbsensuppe mit Kürbiskernpesto
30min
Erbsen-Cremesuppe
40min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min
Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei
45min
Gemüsesuppe bianco
35min
Erbsencremesuppe
30min
Erbsencremesuppe
40min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Paprikasuppe bicolor
1h