Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de chocolat fondant, en morceaux
- 130 g de beurre, salé ou non salé, en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de sucre brun
- 1 oeuf
-
2
c. à café de sucre vanillé, fait maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille - 180 g de farine de blé
- ½ c. à café de bicarbonate de soude
- ½ c. à café de levure chimique (¼ sachet)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel
15 Min
Quiche lorraine
50min
Gâteau marbré
2h 10min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Pâte à crêpe
1 Std. 15 Min
Baguette
3h 45min
Mayonnaise
5 Min
Brownies
50min
Soupe au potiron
35min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Pancakes à l'américaine
40min
Gâteau au chocolat
45min