Spaghetti bolognaise maison

Spaghetti bolognaise maison

3.1 498 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 300 g de viande de bœuf désossée et dénervée, coupée en morceaux (3 cm) et légèrement congelée à plat pendant 30-60 minutes
  • 700 g de tomates coupées en quatre
  • 30 g d'huile d'olive
  • 1 oignon pelé et coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 1 c. à café de concentré de tomate
  • 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 litres d'eau
  • 1 c. à café bombée de gros sel
  • 400 g de pâtes sèches, type spaghetti
  • 100 g de tomates cerise

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 400.8 kcal / 1676.8 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 59.8 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 498.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...