Empanada de sardinas

Empanada de sardinas

4.1 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
9 raciones

Składniki

Relleno
  • 2 dientes de ajo
  • 500 g de cebolla en cuartos
  • 200 g de pimiento rojo en trozos
  • 70 g de aceite de oliva virgen extra
  • 10 - 12 hebras de azafrán
  • 1 pellizco de sal
Masa
  • 400 g de harina
  • 180 g de mantequilla
  • 70 g de agua
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
Montaje
  • 12 sardinas frescas enteras limpias (sin cabeza ni espina y limpias de escamas)
  • 1 huevo batido para pintar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 13.85 g
Kalorie 1929 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 28.65 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 37.05 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...