Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 230 g Mehl
- 30 g Speisestärke
- 130 g Wasser
- 1 EL Öl
- 1 TL Salz
Hähnchen
- 80 g Zwiebeln, in Ringen (1 cm)
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 350 g Hähnchenbrust, in Stücken (2 cm)
- 8 - 10 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 2 ½ EL Sesamöl
- ¼ TL Pfeffer
Nudeln und Fertigstellung
- Mehl zum Bearbeiten
- Wasser zum Kochen
- 1 Prise Salz
- Sesamöl zum Beträufeln
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen (5 mm)
- Gochujang (koreanische Chilipaste) zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1852 kJ / 440 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45min
Bihunsuppe
45min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1h 15 min
Hotteok (Süßer gefüllter Pfannkuchen)
1h 30min
Gebratene Teigtaschen mit Rindfleischfüllung (牛肉馅饼)
1h
Bibimbap (Rindfleisch-Reis-Bowl)
1h 10min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1h 40min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )
45min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3 Std. 10 Min
Udon-Nudeln mit Rindfleisch und Erbsen
50min
Asia-Hühnersuppe
1h 20 min