![Confiture figue-romarin Confiture figue-romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4C720971-24F7-4281-9555-7592C1025F3B/Derivates/d6eb774e-cbb7-469a-b7c9-9f3905cfea5e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de figues fraîches, lavées, séchées et coupées en quatre
- 250 g de sucre à confiture (sucre cristal)
- 250 g de cassonade
- le jus d'un citron jaune
- 2 branches de romarin frais, effeuillées
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 324 kJ / 77 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Confiture ananas-mangue
1h 15min
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture d'abricots
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture de poires
6h
Confiture de figues
1ч. 30 мин.
Confiture poire-anis
1ч. 30 мин.
Confiture melon-anis
6h
Confiture de melon au basilic
2ч. 40 мин.
Marmelade d'oranges
1ч. 30 мин.
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture de pommes et de kiwis
1 godz. 50 min