Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta

Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta

4.4 29 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
15 pezzi

Składniki

Crêpes
  • 250 g di biscotti secchi
  • 30 g di burro
  • 600 g di latte intero
  • 4 uova
  • 1 pizzico di sale
Crema gianduia
  • 60 g zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 10 - 20 g di cacao amaro in polvere
  • 60 g di nocciole tostate
  • 80 g di latte intero
  • 170 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 60 g di olio di arachidi
Terminare la preparazione
  • 150 g di ricotta

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 15 pezzi

Sód 591.7 mg
Białko 83.7 g
Kalorie 17338.5 kJ / 4144 kcal
Tłuszcz 262.2 g
Błonnik 16.4 g
Tłuszcz nasycony 74 g
Węglowodany 386.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...