Wersje kompatybilne
Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 250 g di biscotti secchi
- 30 g di burro
- 600 g di latte intero
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Crema gianduia
- 60 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 10 - 20 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di nocciole tostate
- 80 g di latte intero
- 170 g di cioccolato al latte a pezzi
- 60 g di olio di arachidi
Terminare la preparazione
- 150 g di ricotta
- Wartości odżywcze
- na 15 pezzi
- Kalorie
- 17338.5 kJ / 4144 kcal
- Białko
- 83.7 g
- Węglowodany
- 386.4 g
- Tłuszcz
- 262.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 74 g
- Błonnik
- 16.4 g
- Sód
- 591.7 mg
Alternatywne przepisy
Frappè yogurt e biscotti
10 min
Girelle bicolore
3h
Whoopie alle fragole
2h
Croissant
7 Std. 30 Min
Donut Milkshake
3h 30min
Patate Dauphine
1h 50min
Cupcake con panna montata
55 Min
Torta girelle al cioccolato
2h 30min
Freakshake alla frutta con gelatine
20 min
Bagel dolci al cioccolato
5 Std.
Tortine all'arancia e cioccolato
2h
Torta Bimby® al pistacchio e cacao
1h 5min