Schweine-Medaillons mit Kohlrabi-Pommes und Paprikasauce

Schweine-Medaillons mit Kohlrabi-Pommes und Paprikasauce

4.3 4 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

Kohlrabi-Pommes
  • Kohlrabi (ca. 3 Stück), in Stiften (1 x 4 cm)
    1200 g
  • Olivenöl
    4 ½ EL
  • Paprika rosenscharf
    ¾ TL
  • Curry
    ¾ TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
Schweine-Medaillons mit Paprikasauce
  • Wasser
    500 g
  • Schweinefilet
    750 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Paprika edelsüß zum Würzen
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Zwiebel groß, halbiert
    1
  • Olivenöl
    15 g
  • rote Paprika (ca. 500 g), in Stücken (2-3 cm)
    3 - 4
  • Ajvar
    90 g
  • Frischkäse
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 36 g
Kalorie 1660 kJ / 397 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...