Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gerösteter Blumenkohl
- 550 g Blumenkohl, in Röschen
- 3 EL Olivenöl
- ½ EL Kurkuma, gemahlen
- 2 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Chili-Knoblauch-Öl
- 2 rote Chilischoten, frisch, halbiert, ggf. entkernt
- 4 Knoblauchzehen
- 1 TL Salz
- 125 g Olivenöl
Suppe und Fertigstellung
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Olivenöl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ¼ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 600 g Wasser
- 3 EL Kürbiskerne
- Pfeffer zum Abschmecken
- Muskat zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1587 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35min
Spinat-Kokos-Cremesuppe
35min
Indische Linsensuppe
45min
Brokkoli-Apfel-Suppe
30min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1 Std. 20 Min
Tomatensuppe
45min
Gebackene Eier mit Linsen und Ziegenkäsesauce
45min
Apfel-Zwiebel-Suppe
50min
Erdnuss-Suppe
30min
Ingwer-Spinat-Suppe
30min
Blumenkohlcremesuppe mit Tomatenhäckerle
45min
Grüne Blumenkohlsuppe
30min