Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Schalotten, in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
-
40
g Rinderknochenmark (siehe Tipp)
lub 40 g Olivenöl - 320 g Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio)
- 100 g Weißwein, trocken
- 700 g Kalbsfond (siehe Variation)
- 1 Päckchen Safran (à 0,1 g)
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2977 kJ / 712 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Risotto milanese
35 Min
Tomatenrisotto mit Burrata
30 Min
Munder Safranrisotto
45 Min
Risotto milanese
30 Min
Risotto
30 Min
Risotto alla Milanese
35 Min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 Min
Spargel-Safran-Risotto
35 Min
Schnelle cremige Polenta
25 Min
Zitronenrisotto
30 Min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping
45 Min