Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fleischbällchen
- 40 g Brot, frisch oder altbacken, in Stücken
- 80 g Milch
- 6 - 12 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe (opcjonalnie)
- 400 g Rinderhackfleisch
- 2 Eier
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Olivenöl zum Einfetten
Tomatensauce und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 50 - 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g natives Olivenöl extra
- 600 g passierte Tomaten
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1507 kJ / 359 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kabeljau mit Rahmkartoffeln und Blattspinat
45 Min
Blumenkohlgratin
55 Min
Tomatensauce
40 min
Hähnchenbrust pizzaiola
55 Min
Hackbraten
1j 20 menit
Schweinefilet mit Senfsauce
35 Min
Apfelkuchen
1j
Crêpes
1 Std. 15 Min
Lachs mit Champignon-Sahne-Sauce und Kartoffeln
50 menit
Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln
50 menit
Spaghetti Carbonara
35 Min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
45 Min