Number Cake 50 anni Thermomix®

5.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 5 godz.
20 porzioni

Składniki

Pasta frolla morbida
  • 10 g di lievito in polvere
  • 500 g di farina
  • 300 g di burro, non salato freddo, a pezzi
  • 220 g zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
  • 10 g zucchero vanigliato
  • 1 uovo, medio (53-63 g)
  • 1 cucchiaio di panna, qualsiasi tipo fredda
    1 cucchiaio di latte, fredda
Crema al burro con formaggio fresco
  • 300 g di burro, non salato a temperatura ambiente, a pezzi
  • 250 g di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
  • 400 g di mascarpone freddo
  • 250 g di quark magro freddo
  • 175 g di formaggio fresco spalmabile freddo
  • 30 g di pasta di vaniglia
Cottura dei numeri
  • farina per infarinare
  • farina di grano per spolverare
Finitura
  • cioccolato frutta, macarons, biscotti o fiori per decorare.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 536 kcal / 2243 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 171 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...