Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla morbida
- 10 g di lievito in polvere
- 500 g di farina
- 300 g di burro, non salato, freddo, a pezzi
- 220 g zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
- 10 g zucchero vanigliato
- 1 uovo, medio (53-63 g)
-
1
cucchiaio di panna, qualsiasi tipo, fredda
lub 1 cucchiaio di latte, fredda
Crema al burro con formaggio fresco
- 300 g di burro, non salato, a temperatura ambiente, a pezzi
- 250 g di zucchero a velo con 3-5% antiagglomerante
- 400 g di mascarpone, freddo
- 250 g di quark magro, freddo
- 175 g di formaggio fresco spalmabile, freddo
- 30 g di pasta di vaniglia
Cottura dei numeri
- farina, per infarinare
- farina di grano, per spolverare
Finitura
- cioccolato, frutta, macarons, biscotti o fiori per decorare.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gamberi in agrodolce
40min
Formaggio a fette cotto al forno
35min
Insalata di barbabietola con rafano (TM6)
Brak ocen
Mousse al cioccolato
3u. 20min
Lasagne
2 Std.
Café de Paris
30min
Condimento con senape e aceto balsamico
10min
Soufflé al cioccolato
Brak ocen
Biscotti tipo Oreo®
3 Std. 50 Min
Tortino leggero al cioccolato
2小时 15 分钟
Mississippi Cake chiara
1小时 15 分钟
Vermicelles
3h 15 min