Urządzenia i Akcesoria
Pane rustico
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 fette
Składniki
-
600 g di semi di frumento
-
400 g di acqua
-
3 cucchiaini di lievito secco, (12 g)30 g di lievito fresco
-
120 g di latticello (vedere varianti)
-
150 g di farina manitoba + q.b.
-
2 cucchiaini di sale
-
1 cucchiaio di aceto balsamico
-
1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
3 g
Kalorie
291 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Idee gustose
156 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Pane vodese con croce
13 godz. 30 min
Pane di farro alle nocciole
2 godz. 50 min
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Pane di frumento e farro
12 godz.
Pane alle olive
2 godz. 20 min
Pane integrale in cassetta
4 godz.
Treccia della domenica in due varianti
2 godz. 10 min
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Pane ai semi di lino
1 godz. 30 min
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Pane paesano
3 godz.