Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di semi di frumento
- 400 g di acqua
-
30
g di lievito fresco
lub 3 cucchiaini di lievito secco (12 g) - 120 g di latticello (vedere varianti)
- 150 g di farina manitoba + q.b.
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Pane ticinese
1h 50min
Pane paesano
3h
Pane vodese con croce
13h 30min
Pane tipo ciabatta
1h 45 min
Pane di farro alle nocciole
2 godz. 50 min
Pane tipo ciabatta
1h 45 min
Panini di San Gallo
26 godz. 30 min
Focaccia alle cipolle
2 Std. 20 Min
Pane integrale al vapore
2h
Pane integrale
Brak ocen
Pane di segale vallesano
10 Std.