Fonduta di formaggio

Fonduta di formaggio

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 600 g di formaggio Gruviera in Stücken (3 cm)
  • 200 g di formaggio Emmental in Stücken (3 cm)
  • 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
  • 420 g di vino bianco
  • 20 g di liquore Kirsch
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere nach Belieben
  • ½ cucchiaino di paprica dolce nach Belieben
  • 700 g di pane bianco in Würfeln (2 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 69 g
Kalorie 5536 kJ / 1322 kcal
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 90 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...