Arancini di riso

Arancini di riso

4.3 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 5 min
18 pezzi

Składniki

Riso
  • 1200 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 400 g di riso (tipo Roma)
  • 1 bustina di zafferano
  • 25 g di burro morbido a pezzi
  • 80 g di Parmigiano, grattugiato
  • 1 uovo
Ragù
  • 40 g di cipolla in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di carne trita di manzo
  • 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 30 g di funghi, freschi a fettine
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 70 g di piselli surgelati
Terminare la preparazione
  • 2 uova
  • 2 mozzarelle (300 g circa), ben scolate dal siero e a tocchetti
  • 100 - 150 g pangrattato
  • olio per friggere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.5 g
Kalorie 2653 kJ / 634 kcal
Tłuszcz 44.8 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...