Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 30 g Kakaopulver
- 5 Eier
- 300 g Weizenmehl
- 1 Pck. Backpulver
Füllung und Fertigstellung
- 800 g Vollrahm, gekühlt
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Rahmhalter
- 4 EL Kirsch
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 450 g), abgetropft, einige Kirschen für die Dekoration zur Seite gelegt
- 50 g Schokostreusel oder -raspel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Spitzbueben
1h 40min
Erdbeer-Quarkroulade
1 Std. 30 Min
Vanillekipferl
1 Std. 30 Min
Apfelkuchen
1 Std.
Lasagne
2h
Kartoffelgratin
1 Std. 10 Min
Zimt-Nuss-Schnecken
2h 10min
Zitronenroulade
3 Std.
Apfel-Meringue-Crumble
2h
Stracciatella-Tiramisu
2 Std. 30 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Rüeblitorte
1 Std. 10 Min