Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g Wasser, etwas mehr für den Ofen
-
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe - 15 g Feinkristallzucker
- 500 g Weizenmehl
- 15 g Olivenöl
- 1 geh. TL Salz, feinkörnig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Toastbrot
3sa
Sandwichbrot
3sa
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Irisches Buttermilchbrot
45 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Schokoladenmuffins
45 Min
Schnelles Zwirbelbrot
40 min
6-Strang-Butterzopf
2h 35 min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min