Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g Wasser, etwas mehr für den Ofen
-
15
g frische Hefe
lub 2 TL Trockenhefe - 15 g Feinkristallzucker
- 500 g Weizenmehl
- 15 g Olivenöl
- 1 geh. TL Salz, feinkörnig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Toastbrot
3 Std.
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Sandwichbrot
3 Std.
Guacamole
5 Min
Bolognese Sauce
3 Std. 15 Min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min
Grundteig für Brot
24h 30min
Kartoffelstock nature
55 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Weggli
2óra 5p
UrDinkel Brot
11 godz.
Berner Zopf
1h 45 min