Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 160 g Mandeln, ohne Haut
- 200 g Zucker
- 1 Vanillestängel, halbiert
- 200 g Butter, in Stücken (2 cm)
- 180 g Weissmehl
- 50 g Maisstärke
- 1 Ei (siehe Tipp)
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Zimtsterne
1h 30min
Lauwarmes Schoggi-Küchlein
1h 30min
Zitronen-Cake
1h 5min
Lasagne
2h
Brownies
45 min
Schokoladenmuffins
45 min
Crêpeteig
1 Std. 15 Min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Fruchtglace
5min
Schokolade-Kokos-Kuchen
40 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Lauwarmer Schokoladenkuchen
1 Std. 15 Min