Urządzenia i Akcesoria
Nussgipfel
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Stücke
Składniki
Teig
-
Zucker und 1 EL für den Teig70 g
-
Milch100 g
-
½ Päckchen Trockenhefe, (ca. 3 g)frische Hefe (ca. 10 g)¼ Würfel
-
Butter weich, in Stücken (2 cm)25 g
-
Mehl200 g
-
Salz¼ TL
Füllung
-
Haselnüsse ganz130 g
-
Mandeln ganz60 g
-
Zucker110 g
-
Wasser50 g
-
Zimt, gemahlen½ TL
Fertigstellung
-
Eiweiss zum Bepinseln1
-
Zitronensaft3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
2066 kJ /
493 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Schweizer Linzertorte
1 godz. 30 min
Knöpfli
50 min
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Knöpfli
50 min
Cremeschnitten
2 godz. 25 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Haselnuss-Schoggi-Roulade
1 godz.
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Weggli
2 godz. 5 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min